#kelabbloggerbenashaari

#kelabbloggerbenashaari

iklan

iklan

Followers

Jom Follow Ceq naa !!

Tuesday, September 4, 2012

Lirik Lagu..

Assalamualaikum,

Alhamdulillah hari ni,hari Rabu,Allah masih kasih dan sayang kat kita,masih beri kita pluang untuk taubat dan kembali kepada-Nya. Tambhan pula,pluang tersebut masih diperlukan oleh kita tuk memperbaiki diri kita kearah yg lebih baik.Insyaallah.

hari ni nak share ngan korang semua mngenai sbuah lagu yg best bgi aku.Lagu yg menaikkan smngat kita,apabila kita down.Lagu tersebut ialah Menuju wawasan nyanyian UNIC.apa  kata korang baca dulu liriknya k..

Wawasan diri penuhi dada dengan ilmu
Wawasan agama bekalan masa depan dan akhirat
Kuat usaha jujur dan amanah
Sentiasa mengharapkan keredhaan Allah
Umat Islam harus cemerlang
Hari ini mesti lebih baik dari semalam
Jangan buang masa
Siapa kata kita tidak boleh
Kita ada Allah maha kuasa
Kita punya kuasa tenaga
Doa sebagai senjata
Umat Islam sentiasa boleh

Umat Islam zaman lampau
Taat perintah Rasulullah
Bersama berusaha
Bersatu tujuan wawasan
Wawasan dunia dan akhirat
Aqidah ibadah harus sempurna
Ibadah tanpa aqidah wawasan syaitan
Ulama’ warisan anbiya’
Pegangan mereka harus diikut
Ajaran sesat wajib hindari
Umat Islam harus cemerlang
Umat Islam sentiasa boleh
Akhirnya Islam cemerlang seluruh dunia
Tajuk Nasyid : Menuju Wawasan
Artis : Unique ( Uniq/Unic )
Album : Hijrah
klau korang tgk n hayati lirik ni,pasti korang dpt bnyak input2 yg amat berguna dlm kehidupan kita.Bila aku tgk balikkan,kita tak leh berputus asa walau kita gagal ..kerana umat islam harus cemerlang. Bagaimana nk cemerlang ?? tgk kat lirik, depa ckap pa ? hari ini mesti lebih baik dari semalam. maksudnya kita mesti meng-improve-kan diri kita demi hari.Subhanaallah,hebatnya ALLAH..Allah bgi kita buat salah dan ALLAH stll bgi kita time tuk berubah dan bertaubat kepada-Nya.
So,sahabat,jom gunakanlah masa yg da tuk bertaubat kepada-Nya.Kita tahu dan Kita sedar yg mana kita pasti akan dijemput oleh-Nya,tpi kita masih wat dosa*peringatan tuk yg mnulis juga..?? adakah hati kita sudah mati hinggakan kita gembira wat maksiat dan rasa sedih pabila kita beribadat.
Oleh itu,ayuh teman kita bermuhasabah diri..renung balik pa yg kta dah buat spanjng hidup kita dari kita start baligh smpai skung..ingat balik yg mna lgi bnyak kita buat dosa or pahala..rahsia ni hanya kita ngan Allah ja yg tau.Jadi,minta Ampun kat Allah..Insyaallah,Allah ampunkan dosa kita.
Apabila kita dah bebas dri dibelenggu dgan dosa2 kita..maka kejayaan lebih mudah dicapai kerana kurang bebanan yg kta tanggung dismping hubungan yg kukuh dgan Pencipta dan Pemberi Kejayaan yakni Allah.
So,renung2kanlah k..harap kita dpt bgun balk dri tidur kita tuk mencapai kejayaan sama ada di dunia mahupun akhirat nanti.Jumpa lgi di lain waktu.Maaf andai da tersalah silap dalm entri kali ni.Semoga bermaanfaat tuk kita semua.Insyaallah.


jgn lupa komen dan follow .. :) 
Sekian,
Ubaidullah_93

No comments:

Post a Comment

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)